Skip to content Skip to footer

MICRONEEDLING

In het kort

Deze 30 minuten durende behandeling met de Dermapen4 is een snelle, effectieve en veilige behandeling waarbij je huid wordt aangezet tot natuurlijk huidherstel. Microneedling herstelt de vochtbalans en de elasticiteit wordt verbeterd. De Dermapen4 is toepasbaar op alle huidtypes en kan daarom ingezet worden bij verschillende huidproblemen. Pigmentvlekken, onzuiverheden, littekens, fijne lijntjes en rimpels worden zichtbaar verminderd.

Wat mag je verwachten?

We bespreken samen met jou je wensen en eventuele huidproblemen. Hierna begint de behandeling volgens de stappen: reinigen en ontsmetten, microneedling met serum(s), vliesmaker en herstellen en beschermen.

Op een veilige manier maken we met de Dermapen4 kleine kanaaltjes in de huid d.m.v. kleine naaldjes. Hiermee wordt het natuurlijke herstelproces van de huid in gang gebracht. Bij dit proces wordt collageen en elastine aangemaakt. Dit verstevigt en herstelt de huid. 

Lees hieronder meer over de behandeling in detail. 

Neem contact op

De Hannah Xperience is meer dan een effectieve gezichtsbehandeling.

Contactgegevens

De behandeling in detail

 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dien je toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.  
 • Bij een getinte huid adviseren wij minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigment remmende crème te gebruiken. 
 • Je dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide.  
 • Als je frequent een koortslip hebt dan is het aan te raden om te starten met een preventieve kuur zoals Aciclovir. Je huisarts kan een recept voorschrijven. Je start een dag voor de behandeling en maakt de kuur af. Als je een koortslip hebt, wordt er niet behandeld en dien je de afspraak te verzetten.  
 • Ter voorkoming van het behandelen op een geïrriteerde huid vragen wij je om behandelingen zoals harsen in het gezicht minimaal een week uit te stellen.   
 • I.v.m. irritatie raden wij aan om niet te scheren op de dag van behandeling. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren.  
 • Wij vragen je om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up. 
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.   

We starten met een goede reiniging en desinfectie van de huid, zodat we op een schone huid gaan behandelingen.

We brengen een serum aan, aangepast aan jouw huidtype, waarna we starten met het aanbrengen van kleine kanaaltjes in de huid d.m.v. kleine naaldjes. Dit doen we met de Dermapen4. Hiermee wordt het natuurlijke herstelproces van de huid in gang gebracht. Doordat er kleine wondjes ontstaan gaat de huid zich herstellen en maakt hierbij collageen en elastine aan. Dit verstevigt en herstelt de huid. Tijdens de behandeling kan de huid een beetje bloeden. Dit is een normale reactie. De behandeling kan als gevoelig worden ervaren. De Dermapen4 kan ook gecombineerd worden met een chemische peeling.

De behandeling wordt afgerond met een vliesmasker. Met een voedende beschermende crème verlaat je de salon goed beschermd.

Hoe de huid reageert op de Dermapen4 is afhankelijk van jouw huid, huidtype en de indicatie waarop behandeld is. Je huid kan direct na de behandeling wat rood zijn. Deze roodheid houdt ongeveer 24 tot 48 uur. In sommige gevallen kunnen er kleine blauwe plekjes ontstaan en dit zal binnen 3 à 4 dagen wegtrekken. Daarnaast kan de huid na 4 à 5 dagen gaan schilferen als gevolg van de versnelde celdeling.

Je kunt je huidverzorgingsroutine 24 tot 48 uur na een microneedling sessie met de Dermapen4 gewoon weer hervatten. De meeste mensen hervatten direct na een behandeling hun normale dagelijkse bezigheden.

 • Wij adviseren je om gedurende het gehele behandeltraject en 4 weken na de behandeling, de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dien je toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.  
 • Pas een goede huidverzorging toe met de juiste huidproducten. We geven je een passend productadvies.
 • Vermijd een sauna, hete baden, zon en sporten  gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.
 • Vermijd het overmatig aanraken van je huid om vervuiling te voorkomen.   
 • Zorg voor goede hygiëne thuis: schone kussenslopen, make-up kwasten en kleding.  
 • Gebruik thuis tijdens de herstelperiode eventueel Alhydran. Deze crème heeft als hoofdingrediënt Aloë Vera wat het herstel bevordert en vermindert klachten als jeuk, roodheid en pijn.  

Na een aantal behandelingen zal de huid steviger en gladder zijn wat resulteert in een egale en stralende huidteint. Huidoneffenheden zoals rimpels en acne-littekens zullen geleidelijk vervagen. Doordat de huid zichzelf vernieuwt zullen ook pigmentstoornissen verminderen.

Wij geloven in consistentie en geduld. Collageen heeft tijd nodig om resultaten te laten zien. Met regelmatige bezoeken, de juiste thuisverzorging en aandacht voor jouw individuele behoeften, werken we samen naar zichtbare en langdurige resultaten. 

 • Ontstekingen/ infecties in het te behandelen gebied
 • Actieve Herpes simplex
 • Zwangerschap of borstvoeding
 • Koorts
 • Insulineafhankelijke diabetes mellitus
 • Immunologische aandoeningen/verminderd immuunsysteem
 • Tijdens behandeling van kanker (chemo, radiotherapie, etc.)
 • Keloïd vorming
 • Verse littekens of wonden in het behandelgebied
 • Een verleden met radiotherapie op het te behandelen gebied

Totale ontspanning is effectief voor een nóg beter resultaat. Daarom wordt de behandeling uitgevoerd in stilte. Zo kunnen wij ons met alle aandacht concentreren op jouw huid en heb jij totale ontspanning.  

Wat onze klanten zeggen

Een heerlijke ontspannen huidverzorging, stevig en heel plezierig. Het resultaat is dan ook direct zichtbaar en voelbaar na je behandeling. Het is weer aftellen naar de volgende keer! Heerlijk!
Sylvia

HUIDPROBLEMEN

Met welke huidproblemen kan ik bij SQIN terecht?

Gratis huidmeting!

Ben je nieuw bij SQIN Huidcoaching en weet je niet zo goed welke behandeling voor jou geschikt is? Maak een gratis afspraak voor een op maat gemaakt behandel- en product advies!

Met de hannah Skin Analyzer meten we het vocht- en vetgehalte en de pH-waarde van je huid op dat moment.

We bespreken je leefstijl, self-care routine en de producten die je thuis gebruikt. Deze factoren hebben een groot effect op je huid.

Hierdoor kunnen we een uniek behandel- en productadvies samenstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van wat jouw huid op dat moment nodig heeft. 

BEHANDELINGEN

Ontdek andere behandelingen

Chat openen
Neem gerust contact op!
Heb jij een vraag over een behandeling of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op!