We sporten om ons lichaam fit te houden, maar aan onze huid doet lang niet iedereen genoeg. Best gek eigenlijk, vindt Marieke van SQIN huidcoaching. Bij haar kun je terecht voor een ‘bootcamp’ voor je huid. ”Geen geaai, maar een pittige bindweefselmassage wat je de volgende dag nog voelt.” Wij van “In de buurt” kropen bij Marieke in de stoel en probeerden het uit.

Een lekker crème, handen die zachtjes je gezicht masseren en dan in slaap vallen in de stoel. Dat is hoe ik een gezichtsbehandeling tot nu toe gewend was.

‘Een behandeling bij mij is als een bezoekje aan de sportschool’
Bij Marieke van SQIN huidcoaching gaat dat net even anders: een prikkelende doorbloedingscrème en een pittige bindweefselmassage waarbij ze de huid in het gezicht echt kneedt. ”Je kunt het zien als een bezoekje aan de sportschool, je traint de huid echt.” Indebuurt’s Sanne testte het uit.

Meten is weten

SQIN huidcoaching zit aan de Welle, waardoor je uitkijkt op de IJssel. Niet verkeerd! Ik kruip in de zachte, verwarmde stoel terwijl Marieke begint met de huidmeting. Het vet-, vocht- en zuurgehalte in mijn gezicht worden gemeten. ”Je hebt mooie waardes”, vertelt Marieke. Door de meting weet ze precies welke producten het meest geschikt zijn voor mijn huid.
‘Voeding, stress, het heeft allemaal invloed op je huid’

De hannah-behandeling, die Marieke gebruikt, maakt de cellen als het ware wakker. Hierdoor wordt de huiddoorbloeding gestimuleerd. Dat helpt tegen huidproblemen zoals rimpels, littekens of acne, maar is ook goed voor een ‘gezonde’ huid. ”Mensen doen vaak pas iets aan hun huid als het slecht gaat, terwijl je er veel profijt van hebt als je altijd aan je huid blijft werken. Denk maar weer aan wat die sportschool voor je lichaam doet…”

Anti-aging bestaat niet

Rimpels verminderen kan, ze laten verdwijnen niet. Marieke: ”Anti-aging bestaat niet! Je huid wordt ouder, dat kan geen schoonheidsspecialist veranderen. Dat hoeft ook niet want rimpels zijn mooi. Ze geven karakter aan je gezicht.
Marieke gaat niet alleen aan de slag met je huid, ze gaat ook in gesprek over voeding en stress. ”Ik vraag mensen naar hun levensstijl, want ook dat heeft een groot effect op je huid.” Na het gesprek en de huidmeting begint de behandeling volgens de stappen: reinigen, peelen, stimuleren, herstellen en beschermen. ”Altijd, of iemand nu een half uur of twee uur boekt.”

De bindweefselmassage

Ondertussen zijn we beland bij peelen en stimuleren. De milde kuur en een doorbloedingscrème zorgen ervoor dat de werkzame stoffen diep in de huid trekken. ”Die laatste kun je wel even voelen”, waarschuwt Marieke. En niet veel later voel ik mijn huid behoorlijk tintelen.

‘Het is geen truttige behandeling’

Wat volgt is de bindweefselmassage, een belangrijk gedeelte van de behandeling. Naast de stevige kneepjes masseert Marieke ook altijd rustig nek, schouders en bovenrug. ”Het moet ook fijn en ontspannen zijn natuurlijk.” De knepen in het gezicht ervaar ik niet als pijnlijk, wel stevig. ”Dat is voor iedereen anders. Het is in ieder geval geen truttige behandeling”, beaamt Marieke. ”Het is ook zeer geschikt voor mannen.”

De Lymfebanen vrijmaken

Bij iedere stap legt Marieke duidelijk uit wat ze doet. Dat werkt prettig. Terwijl ze de huid in m’n nek vastpakt en rolt vertelt ze: ”Deze knepen zijn om de lymfebanen vrij te maken. Die voeren de afvalstoffen vanuit je gezichtshuid weg.”
‘Ben je naar de zonnebank geweest?’

Na een stevige maar heerlijke behandeling ga ik met Marieke’s advies en een monster naar huis. M’n huid voel lekker zacht, en glanst. Dus dat kunnen we afvinken. De volgende dag wordt me gevraagd of ik naar de zonnebank geweest ben, want ik ‘heb zo’n lekker kleurtje in mijn gezicht’. Daar is ook het tweede vinkje: missie geslaagd!

Ook ervaren? ?

Boek een welkomstbehandeling voor €65.- ipv €90.-
1,5 uur lang pure verwennerij en actie!

Gepubliceerd door In de buurt, 2020.